Yayın Politikası
Dergi, en yüksek yayın etiği standartlarını korumaya kararlıdır ve Yayın Etiği Komitesi (COPE), Açık Erişim Dergileri Rehberi (DOAJ), Açık Erişim Akademik Yayıncılar Derneği (OASPA) ve Dünya Tıbbi Editörler Derneği (WAME) tarafından https://publicationethics.org/resources/guidelines-new/principles-transparency-and-best-practice-scholarly-publishing adresinde yayınlanan Akademik Yayıncılıkta Şeffaflık ve En İyi Uygulama İlkeleri'ne dikkat eder.
Dergiye yayınlanmak üzere gönderilen yazılarda ele alınan konular, Derginin amacı ve kapsamına uygun olmalıdır. Sadece her bir yazar tarafından onaylanan ve daha önce başka bir dergide yayınlanmamış veya gönderilmemiş olan yazılar değerlendirmeye kabul edilir.
Dergiye gönderilen makalelerde bir yazarın adının değiştirilmesi (çıkarılması, eklenmesi veya sıralanması) beyan edilen tüm yazarların yazılı iznini gerektirir.
İntihal, çoğaltma, sahte yazarlık/reddedilen yazarlık, araştırma/veri uydurma, salam dilimleme/salam yayınlama, telif haklarının ihlali, çıkar çatışmasının hakim olması etik olmayan davranışlardır. Kabul edilen etik standartlara uymayan tüm yazılar yayından kaldırılacaktır. Bu, yayından sonra keşfedilen olası herhangi bir suistimali de içerir.
İntihal
Ön kontrolü geçen gönderilen yazılar, intihal açısından taranır. İntihal/kendi kendine intihal bulunursa yazarlar bilgilendirilir. Editörler, gerekirse herhangi bir hakem incelemesi veya üretim aşamasında benzerlik kontrolü için yazıyı yeniden gönderebilir. Yüksek benzerlik puanları, bir yazının kabulden önce ve hatta sonra reddedilmesine yol açabilir. Makalenin türüne ve her makaleden alınan benzerlik puanı yüzdesine bağlı olarak, genel benzerlik puanının genellikle %15'ten az olması beklenir.
Çift Kör Akran Değerlendirmesi
İntihal kontrolünden sonra, uygun olanlar baş editörler tarafından özgünlükleri, metodolojileri, ele alınan konunun önemi ve dergi kapsamına uygunlukları açısından değerlendirilir. Editör, gönderilen makalelerin adil bir çift kör akran değerlendirmesini sağlar ve biçimsel kurallara uyan makaleleri değerlendirme için en az iki ulusal/uluslararası hakeme teslim eder ve hakemlerin iddiaları doğrultusunda yazarlar tarafından değişiklik yapılması halinde yayınlanmasına yeşil ışık yakar.
Açık Erişim Politikası, Budapeşte Açık Erişim Girişimi (BOAI) ilkelerine dayanmaktadır. Akran denetimli araştırma literatürüne "açık erişim" derken, kamuya açık internette ücretsiz olarak erişilebilir olmasını kastediyoruz. Bu, herhangi bir kullanıcının bu makalelerin tam metinlerini okumasına, indirmesine, kopyalamasına, dağıtmasına, yazdırmasına, aramasına veya bunlara bağlantı vermesine olanak tanır. Kullanıcılar, internete erişimde bulunanlar dışında finansal, yasal veya teknik engellerle karşılaşmadan, indeksleme için web sitelerini tarayabilir, verileri yazılıma aktarabilir veya bunları herhangi bir yasal amaç için kullanabilir.
Yayınlanan tüm içerik, www.ajoms.com adresinden çevrimiçi olarak ücretsiz olarak kullanılabilir. Bu eser Creative Commons Atıf-Ticari Olmayan-Türev Eserler 4.0 (CC BY-NC-ND) Uluslararası Lisansı altında lisanslanmıştır.
Yapay Zeka (AI) İçerik Politikası
Yasadışı veya etik olmayan amaçlarla (yasadışı bilgisayar korsanlığı, rızaya dayanmayan veya açık görüntülerin oluşturulması, AI karakterlerinin istismarı vb.) yeni veya mevcut AI teknolojilerinin oluşturulmasını teşvik eden, bunlara bağlantı veren veya talimatlar sağlayan içeriklere izin verilmemektedir. AI araçlarının, orijinal içeriğe kavram, yapı veya temel unsurlar açısından çok benzeyen türev bir çalışmayla sonuçlanacak şekilde mevcut içeriği yeniden ifade etmek, özetlemek, yeniden düzenlemek veya başka şekilde değiştirmek için kullanılmasına izin verilmemektedir. Bu, İntihal Yönergelerimizin ihlalidir.
Lisanslar ve Telif Hakkı Politikası
Dergide yayın yapan yazarlar, Creative Commons Atıf-Ticari Olmayan 4.0 Uluslararası lisansı (CC BY-NC 4.0) altında lisanslanan eserlerinin telif hakkını elinde tutar ve Yayıncıya eseri yayınlamak için münhasır olmayan ticari haklar verir. CC BY-NC 4.0 lisansı, orijinal esere uygun şekilde atıfta bulunulması koşuluyla, herhangi bir ortamda sınırsız, ticari olmayan kullanım, dağıtım ve çoğaltmaya izin verir.
Dijital Arşivleme Politikası
Dijital koruma, dijital formatlarda depolanan bilgilere uzun vadeli, sürekli erişimi sağlamayı amaçlayan bir dizi süreci ve etkinliği kapsar. Tüm elektronik içerik (web siteleri, el yazmaları, vb.) üç farklı kaynakta depolanır. Bir sunucudaki içerik çevrimiçidir ve okuyucular tarafından erişilebilir. Aynı içeriğin bir kopyası, diğer sunucularda yedek olarak depolanır. Bir sunucu arızalanırsa, diğer kaynaklar çevrimiçi hale getirilebilir ve web sitesinin 24 ila 36 saat içinde kullanılabilir olması beklenir.
Yazarın Kendi Kendine Arşivleme Politikası
Yazarlar, tam bibliyografik ayrıntıları ve orijinal yayına bir bağlantı eklemeleri koşuluyla, makalelerini yayınlandıktan sonra kişisel ve kurumsal web sitelerinde yayınlamalarına izin verilir ve teşvik edilir.
Ücretlendirme Politikası
Derginin tüm masrafları Uluslararası Göç Araştırmaları Derneği tarafından karşılanmaktadır. Dergide işleme ve yayımlama ücretsizdir. Gönderilen veya kabul edilen makaleler için makale işleme ücreti veya gönderim ücreti yoktur.